Hvem ejer bilen ved leasing?

Har du ikke det fulde overblik over, hvordan leasingaftaler er skruet sammen? Hos Fleggaard Auto ønsker vi at klæde dig bedst muligt på, før du indgår en leasingaftale, sådan så du er sikker på at få den bedste aftale for dig og dine behov.

I denne omgang har vi tænkt os at uddybe lidt i forhold til ejerskabet ved leasing. Hvem ejer bilen ved leasing? Det er et ganske simpelt spørgsmål, men for at give et fyldestgørende svar er vi nødt til at dykke lidt ned i de forskellige former for leasing.

Leasingaftalens indflydelse på ejerskabet

Uanset hvilken form for leasing, du vælger, vil det teknisk set være dit leasingselskab, der ejer bilen. Der er til gengæld stor forskel på, om du har en finansiel eller operationel leasingaftale, da det har indflydelse på, hvordan ansvaret for bilen fordeles mellem dig og leasingselskabet.

Operationel leasing

Overordnet set kan forskellen på operationel og finansiel leasing sammenlignes med forskellen på at bo til leje og at købe hus vha. et fordelagtigt boliglån. Ved at privatlease kan du få en operationel leasingaftale, hvor du kort og godt lejer bilen af dit leasingselskab.

Ejerskab under privatleasing

Hos Fleggaard Auto ejer vi et bredt udvalg af nyere brugte biler, og når du privatleaser hos os, har du mulighed for at leje en af vores biler – typisk i en periode på 24-36 mdr. Når din leasingperiode slutter, skal du blot aflevere bilen tilbage til os, og så tager vi os af bilens videre fremtid. Så simpelt er det.

Ansvar under privatleasing

Når du privatleaser en bil, vælger du selv, hvor meget ansvar og sikkerhed du ønsker at inkludere i aftalen. Her hos Fleggaard Auto er reparation og service altid inkluderet i din månedlige leasingydelse, men derudover kan du selv vælge fra eller til blandt vores tilvalg:

  • Vejhjælp
  • Glasforsikring
  • Vinterhjulsaftale
  • Ansvars-, kasko og afleveringsforsikring

Er du interesseret i at få et mere detaljeret overblik over privatleasing, kan du med fordel læse indlægget “Hvad er privatleasing?”.

Finansiel leasing

Finansiel leasing, oftest kaldet flexleasing, fungerer på mange måder ligesom at købe en bil gennem et billån. Forskellen er dog den, at du kan spare en betragtelig sum penge ved at benytte flexleasing, da du ved at lease din nye bil af et leasingselskab slipper for at betale den fulde registreringsafgift.

Ejerskab under flexleasing

Ved flexleasing kan du overdrage din bil til et leasingselskab, som du så betaler for at lease bilen tilbage til dig. Fordelen ved flexleasing ligger i, at du frem for at betale bilens fulde registreringsafgift kun skal betale en lille procentdel af afgiften oven i den månedlige leasingydelse. Dette betaler sig særligt for biler i dyrere prisklasser.

Ansvar under flexleasing

Ved en flexleasing aftale er det dig som bruger, der er ansvarlig for vedligeholdelse af bilen. 

Du skal derfor selv sørge for at overholde serviceeftersyn, reparationer og anden vedligeholdelse. Hvis ikke du sørger for at vedligeholde køretøjet, kan vi ikke garantere, at bilen kan sælges til den beregnede restværdi i tilbuddet. Du vil derfor kunne risikere et økonomisk tab efter endt leasingperiode, hvis ikke du sørger for vedligeholdelsen af bilen.

Har du brug for hjælp?

Er du endnu ikke helt afklaret, så kan du også læse mere om forskellen på flexleasing og privatleasing. Derudover er du selvfølgelig også altid velkommen til at tage en uforpligtende snak med en af vores dygtige medarbejdere på tlf. 72 13 20 90.

Åbningstider påsken

Den 23. marts.
Den 24. marts.
Den 25. marts.
Den 26. marts.
Den 27. marts.
Den 28. marts.
Den 29. marts.
Den 30. marts.
Den 31. marts.
Den 1. april.
Den 2. april.

Lukket
Lukket
08:30 – 16:30
08:30 – 16:30
08:30 – 16:30
Lukket
Lukket
Lukket
Lukket
Lukket
08:30 – 16:30

Reserver bilen her

Dine kontakoplysninger
Byttebil
Har du en bil du skal sælge inden du kan købe ny?
Vi giver dig en pris på din nuværende bil, hvis den skal indgå i handlen.
Hvis ja, udfyld da:
Indtast årgang
Serviceaftale
Serviceaftale er altid inkluderet med i vores priser.

Det du får med er:
- service1
- service1
- service1
- service1
- service1
Levering
Levering af din nye og top klargjorte bil:
Levering på hjemmeadresse (eksempel 1800 kr)
Ønsker du levering af bil
Hvis ja, udfyld da hvilken adresse bilen ønskes leveret til

Hvis nej, vælg da en primær og sekundær dato og tid, bilen kan hentes.
Intast primær dato
Intast primær tid
Intast sekundær dato
Intast sekundær tid
Ekstra bemærkninger

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dette er bestilling af bilen, som giver dig mulighed for at reservere bilen til køb. Du får på den måde førsteretten til at gennemføre en handel med os.

Denne bestilling er ikke bindende for dig. Derfor forbeholder vi os retten til at sælge bilen til en anden kunde, i tilfælde af at du fortryder købet af bilen. 

Hvis vi ikke modtager svar inden x dage…