Siden 1924 har den danske stat anset bilen for at være et luksuriøst gode, som det var acceptabelt at betale lidt ekstra for at eje. Derfor indførte man registreringsafgiften, og lige siden har alle bilkøbere helt automatisk bidraget lidt ekstra til den danske velfærd.
Men hvordan har dit valg af bil indflydelse på din registreringsafgift, og hvad er i øvrigt forskellen på afgiftspligtig værdi og registreringsafgift? Læs med her og få et indblik i registreringsafgiftens bestanddele.
For at få lov til at køre på de danske veje skal du betale registreringsafgift, og størrelsen på beløbet afhænger af både af dit køretøjs værdi og hvilken type køretøj, der er tale om. Der er nemlig forskel på satserne – både ift. til om der er tale om en bil, motorcykel eller varevogn og alt afhængig af køretøjets afgiftspligtige værdi. Derudover kan du blive tildelt forskellige fradrag, alt efter hvordan dit køretøj rangerer ift. til CO2-udledning.
Den afgiftspligtige værdi er bilens pris inklusiv moms men eksklusiv registreringsafgift. Der er altså tale om det beløb, som bilens værdi er prissat til, før registreringsafgiften kommer ind i billedet.
Registreringsafgiften beregnes ud fra den afgiftspligtige værdi, hvor det pålægges at betale en vis procentdel af den afgiftspligtige værdi inden for forskellige intervaller. Jo højere bilens afgiftspligtige værdi er, jo dyrere bliver registreringsafgiften.
For personbiler ser det sådan ud, at der for den afgiftspligtige værdi til og med 67.800 kr. skal betales 25% i registreringsafgift. For den afgiftspligtige værdi mellem 67.800 – 210.600 kr. skal der betales 85% i registreringsafgift, og hvis den afgiftspligtige værdi overstiger 210.600 kr., så vil registreringsafgiften være på 150%.
Din bils registreringsafgift skal altså beregnes ud fra op til tre forskellige satser. Køber du f.eks. en bil med en afgiftspligtig værdi på 250.000 kr., så betaler du 25% afgift for de første 67.800 kr., herefter 85% afgift op til 210.600 kr., og for de resterende 39.400 kr. betaler du 150% afgift.
Nul-emissionsbiler er betegnelsen for CO2-neutrale biler – altså typisk elbiler. Disse biler gives et fradrag i den afgiftspligtige værdi på 900 kr. pr. kWh batterikapacitet, der anvendes til fremdrift, dog højst 45 kWh. I 2024 falder fradraget til 500 kr., og fra og med 2025 bortfalder det. Derudover gives der et bundfradrag i den beregnede afgift på 165.000 kr.
En lav-emissionsbil er en bil, der udleder mellem 0 og 50 g CO2 pr. kilometer. Lav-emissionsbiler gives samme fradrag pr. kWh batterikapacitet som nul-emissionsbiler, hvortil der gives et bundfradrag i registreringsafgiften på 47.500 kr. Derudover skal du kun betale 55% af den beregnede registreringsafgift i 2023, herefter 60% i 2024 og 65% i 2025.
Ønsker du en mere overskuelig løsning? Med privatleasing får du alle fordelene ved at eje en bil – du slipper bare for alt ansvaret.
Her hos Fleggaard Auto kan du desuden blive klogere på alt det, der er værd at vide om leasing – heriblandt førstegangsydelse og restværdi.
Vi holder lukket i uge 29 (fra d. 15. juli – d. 21. juli) grundet sommerferie, men er tilbage igen mandag d. 22. juli.
Henvendelser fra uge 29 vil blive besvaret hurtigst muligt i uge 30. Vi ønsker jer en rigtig god sommer.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Dette er bestilling af bilen, som giver dig mulighed for at reservere bilen til køb. Du får på den måde førsteretten til at gennemføre en handel med os.
Denne bestilling er ikke bindende for dig. Derfor forbeholder vi os retten til at sælge bilen til en anden kunde, i tilfælde af at du fortryder købet af bilen.
Hvis vi ikke modtager svar inden x dage…