Hvad er leasing?

Overvejer du at lease en bil, og leder du efter et kort overblik over, hvad det egentlig vil sige at lease en bil? Der findes efterhånden en del forskellige former for leasing, som tilbyder hver deres fordele og ulemper, men for det utrænede øje kan man hurtigt drukne i informationer og i stedet ty til den gode, gamle tilværelse som bilejer.

Men hvad er leasing af bil egentlig for noget? Her på siden skærer vi helt ind til benet for at gøre dig klogere på de helt generelle ting vedrørende leasing.

Hvad betyder leasing af bil?

Leasing af bil kan i bund og grund forklares sådan, at du ganske enkelt lejer bilen af et leasingselskab. Når du leaser en bil, ejes den af leasingselskabet, og derfor skal leasingselskabet naturligvis betales lidt for at lade dig bruge deres bil. Betalingen består først af en førstegangsydelse, som er prisen for at overtage brugsretten til bilen, og herefter betaler du en fast månedlig pris for at lease bilen i en aftalt periode. Når den aftalte periode er slut, typisk efter 2-3 år, leveres bilen tilbage til leasingselskabet.

Som at bo til leje frem for at eje

Leasing af bil kan af gode grunde sammenlignes med at bo til leje frem for at eje din egen bolig. For at få lov til at flytte ind i din lejebolig skal du først betale et depositum. Herefter betaler du en månedlig husleje samt faste eller variable acontobeløb afhængig af lejeaftalens opsætning. Når du ikke længere ønsker at bo i lejeboligen, skal du blot levere nøglerne tilbage til udlejeren, og så er du ellers klar til at flytte ud.

Forskellen på at lease bil og bo til leje

På trods af den ellers gode sammenligning er der dog et par forskelle på leasing af bil og det at bo til leje. I den forbindelse skal det handle om forskellen på de forskellige betalinger, og hvilken indflydelse disse har på din leasingaftale. 

Førstegangsydelse vs depositum

Førstegangsydelsen i en leasingaftale er ikke det samme som et depositum. I begge tilfælde betaler du et beløb for at overtage nøglerne, men modsat depositummet, hvoraf du får tilbagebetalt den del af beløbet, som ikke blev brugt på renovering efter udflytning, fungerer førstegangsydelsen som en decideret engangsbetaling.

Leasingydelse vs husleje

Leasingydelsen er din månedlige betaling for at køre i bilen, hvilket i den forstand minder meget om en husleje. Ligesom det i en huslejekontrakt kan variere, om el, vand og varme er inkluderet, så kan leasingydelsen ligeledes både være inklusiv eller eksklusiv betalinger til forbrug og forsikring. Forskellen er dog den, at du ved leasing af bil selv bestemmer, hvilke betalinger der skal inkluderes i den månedlige ydelse, og hvilke du enten foretrækker at få dækket af eksterne parter eller slet ikke.

Lyder det interessant?

Hos Fleggaard Auto ønsker vi at klæde dig godt på, før du beslutter dig for at lease din næste bil. Derfor har vi blandt andet også skrevet lidt om vores to leasingtyper, privatleasing og flexleasing. Er du stadig i tvivl om, hvorvidt leasing er noget for dig, så har vi også lavet en kort oversigt over værdifulde overvejelser, som kan hjælpe dig med at træffe den rette beslutning.

Vi sidder klar

Ønsker du at tale med en af vores dygtige medarbejdere, så er du selvfølgelig altid velkommen til at ringe og få en uforpligtende snak på tlf. 72 13 20 90.

Åbningstider Sommer

Vi holder lukket i uge 29 (fra d. 15. juli – d. 21. juli) grundet sommerferie, men er tilbage igen mandag d. 22. juli.

Henvendelser fra uge 29 vil blive besvaret hurtigst muligt i uge 30. Vi ønsker jer en rigtig god sommer.

Reserver bilen her

Dine kontakoplysninger
Byttebil
Har du en bil du skal sælge inden du kan købe ny?
Vi giver dig en pris på din nuværende bil, hvis den skal indgå i handlen.
Hvis ja, udfyld da:
Indtast årgang
Serviceaftale
Serviceaftale er altid inkluderet med i vores priser.

Det du får med er:
- service1
- service1
- service1
- service1
- service1
Levering
Levering af din nye og top klargjorte bil:
Levering på hjemmeadresse (eksempel 1800 kr)
Ønsker du levering af bil
Hvis ja, udfyld da hvilken adresse bilen ønskes leveret til

Hvis nej, vælg da en primær og sekundær dato og tid, bilen kan hentes.
Intast primær dato
Intast primær tid
Intast sekundær dato
Intast sekundær tid
Ekstra bemærkninger

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dette er bestilling af bilen, som giver dig mulighed for at reservere bilen til køb. Du får på den måde førsteretten til at gennemføre en handel med os.

Denne bestilling er ikke bindende for dig. Derfor forbeholder vi os retten til at sælge bilen til en anden kunde, i tilfælde af at du fortryder købet af bilen. 

Hvis vi ikke modtager svar inden x dage…