Hvem må køre en leaset bil?

privatleasing kunde

Når du ejer din egen bil, kan du i og for sig behandle den som det passer dig og låne den ud til hvem som helst, så længe vedkommende da trods alt har et gældende kørekort. Generelt set er der en del forskel på at købe og lease bil, men gælder det også i forhold til, hvem der må låne din bil?

I det følgende giver vi et overblik over de gældende regler for brugsretten i forbindelse med leasing af bil, herunder hvem der må køre en leaset bil og hvor længe, samt hvad du ellers bør være opmærksom på.

 

Må du låne din leasede bil ud til andre?

Selvom du og dit leasingselskab i forvejen har lavet en aftale om at låne en bil ud til dig, så må du stadig gerne låne den videre til venner, familie, og hvem du ellers måtte have lyst til. Til gengæld skal du være opmærksom på ikke at låne din bil ud i længere perioder, da der er grænser for, hvor lang tid ad gangen du må låne en leasingbil ud til andre.

 

Hvor længe må du låne din leasingbil ud?

Grænserne for, hvor længe du må låne din leasingbil ud, handler i bund og grund om den juridiske forskel på ejerskab og leasing. Når du ejer en bil, har du lov til at udlåne den til samme person i op til 30 dage, uden at det gør noget. Men hvis låneperioden overstiger de 30 dage, så skal vedkommende angives som bruger af bilen på registreringsattesten.

Når du leaser en bil, overtager du blot brugsretten og ikke ejerskabet, og derfor har du ganske enkelt hverken adgang til registreringsattesten eller ret til at ændre i den.

 

Hvad siger din forsikring?

Du kan altså snildt låne din leasingbil ud til andre, så længe perioden ikke overstiger en måned. I den forbindelse bør du dog først tjekke din forsikring igennem, før du låner din bil ud, da både dækning og selvrisiko kan variere afhængig af bilens fører og vedkommendes alder samt erfaring bag rattet.

 

Tag stilling til kørselsbehovet i leasingaftalen

Når du tegner en leasingaftale, skal du angive et estimeret månedligt kørselsbehov, som er med til at bestemme din månedlige leasingydelse. Har du planer om at låne din leasingbil ud, så bør du først overveje, om førerens kørselsbehov er markant højere end dit eget.

Hos de fleste leasingselskaber har du mulighed for at tilkøbe ekstra kilometer, hvis dit aftalte kørselsbehov rammer lidt over målet. Men selvom det ikke er noget problem, så bør du for din egen skyld stadig overveje, hvor stort et beløb det udvidede kørselsbehov vil løbe op i, og om enten du eller føreren er villige til at betale for det ekstra antal kilometer.

 

Find ud af mere

Er du klar til at lease? Du er altid velkommen til at tage en uforpligtende snak med en af vores dygtige medarbejdere på tlf. 72 13 20 90. Er du stadig lidt i tvivl om de forskellige fordele og ulemper ved leasing, så kan vi også anbefale at læse lidt om vores privatleasing og forskellen på at købe og lease.

Åbningstider påsken

Den 23. marts.
Den 24. marts.
Den 25. marts.
Den 26. marts.
Den 27. marts.
Den 28. marts.
Den 29. marts.
Den 30. marts.
Den 31. marts.
Den 1. april.
Den 2. april.

Lukket
Lukket
08:30 – 16:30
08:30 – 16:30
08:30 – 16:30
Lukket
Lukket
Lukket
Lukket
Lukket
08:30 – 16:30

Reserver bilen her

Dine kontakoplysninger
Byttebil
Har du en bil du skal sælge inden du kan købe ny?
Vi giver dig en pris på din nuværende bil, hvis den skal indgå i handlen.
Hvis ja, udfyld da:
Indtast årgang
Serviceaftale
Serviceaftale er altid inkluderet med i vores priser.

Det du får med er:
- service1
- service1
- service1
- service1
- service1
Levering
Levering af din nye og top klargjorte bil:
Levering på hjemmeadresse (eksempel 1800 kr)
Ønsker du levering af bil
Hvis ja, udfyld da hvilken adresse bilen ønskes leveret til

Hvis nej, vælg da en primær og sekundær dato og tid, bilen kan hentes.
Intast primær dato
Intast primær tid
Intast sekundær dato
Intast sekundær tid
Ekstra bemærkninger

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dette er bestilling af bilen, som giver dig mulighed for at reservere bilen til køb. Du får på den måde førsteretten til at gennemføre en handel med os.

Denne bestilling er ikke bindende for dig. Derfor forbeholder vi os retten til at sælge bilen til en anden kunde, i tilfælde af at du fortryder købet af bilen. 

Hvis vi ikke modtager svar inden x dage…